Predstavitev projekta in njegovih rezultatov

Marie Skłodowska-Curie: sledimo navdihu / an inspiration to follow

Ta evropska Noč raziskovalcev je financirana s strani Evropske komisije, ukrepi Marie Skłodowska-Curie. / This European Researchers' Night project is funded by the European Commission under the Marie Skłodowska-Curie actions.

Osrednji namen projekta “Varni z znanostjo” je popularizirati poklic raziskovalca, znanstvenika in ga približati širši javnosti, zlasti mladim. Projekt skozi vrsto aktivnosti ozavešča o družbeno pomembni vlogi raziskovalcev, znanosti in vplivu le-te na vsa področja človekovega delovanja. Obenem seznanja z vrsto evropskih pa tudi nacionalnih programov financiranja in drugih aktivnosti, namenjenih razvoju kariere raziskovalcev, raziskovalnemu delu, opremi in atraktivnih delovnih pogojev.

Osrednji dogodek projekta »Varni z znanostjo« je Evropska noč raziskovalcev,  ki bo potekala v štirih  krajih: Ljutomeru, Mariboru, Kopru, Izoli, in sicer zadnja septembrska petka, 28. 9. 2018 in 27. 9. 2019. Dogodek je privlačen za vse, ki jih zanima, “kako deluje” in kaj znanost pomeni za naša življenja. Je izjemna priložnost zlasti za mlade, ki jim pomaga spoznati različne vidike atraktivnega poklica raziskovalca, ki odpira vrsto kariernih možnosti. Nenazadnje je tudi priložnost za sodelovanje v zanimivih poskusih, delavnicah, ogledih laboratorijev ter za sproščeno druženje z raziskovalci v festivalnem vzdušju. Mladi si lahko odgovorijo na vrsto vprašanj kot so: kako je biti raziskovalec, kaj vse raziskovalec pri delu počne, kako usklajuje delo s hobiji in družino.

Program je zasnovan poljudno, kljub znanstveni in raziskovalni naravi je namenjen širši javnosti.

Spletna stran Evropske komisije: https://ec.europa.eu/research/mariecurieactions/actions/european-researc...

 

20. September 2019
LOKACIJA: Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, Maribor, Dvorana Borisa Podrecce TERMIN:  20.9.2019, 17:00 – 18:30 IZVAJALEC: Red. prof. dr. Dejan Dinevski V delavnici bomo najprej definirali »čuječno...
20. Junij 2018
Evropska Noč raziskovalcev je financirana s strani Evropske komisije, ukrepi Marie Skłodowska-Curie.